Mijn situatie

Voordat je onafhankelijk advies krijgt is het goed om na te gaan welke mogelijkheden er zijn. Financieel Advieshuis helpt graag met het volledig inzichtelijk krijgen van jouw persoonlijke financiële situatie. Vervolgens bekijken we samen wat er gewenst is om ervoor te zorgen dat jouw vragen antwoorden kunnen worden. Logisch, want iedere vraag staat op zichzelf, zoals ook iedereen uniek is.

Mijn eerste woning
Wat kan ik op dit moment maximaal lenen en in welke prijsklasse kan ik dan zoeken? Ga ik wel of geen aankoopmakelaar in de hand nemen? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij de aankoop van mijn eerste woning?

Lees meer…

 

 

 

Verhuizen
Moet ik eerst mijn eigen huis verkopen of is dat niet nodig? En hoe zit het eigenlijk met dubbele lasten als mijn oude woning nog niet verkocht is en ik mijn nieuwe woning al heb gekocht? Of als mijn nieuwe woning nog in aanbouw is en ik tijdelijk in mijn huidige woning blijf? Kan ik mijn huidige hypotheek zomaar meenemen? Misschien heb je na de verkoop van jouw huidige woning nog een stukje restschuld?

Lees meer…

 

 

In ieders leven zijn er veel gebeurtenissen die impact hebben op iemands welzijn. Al deze positieve en negatieve gebeurtenissen, ook wel life events genoemd, hebben in meer of mindere mate ook invloed op de financiële huishouding. Er zijn verschillende life events en iedereen krijgt er in meer of mindere mate mee te maken. Lees meer...
Wie wil dat niet: extra geld over houden om leuke dingen te doen of wat extra aflossen op de hypotheek? Misschien wel allebei? Verzekeringen kunnen soms goedkoper. En een lage hypotheekrente biedt ook heel veel mogelijkheden. Kortom, besparen is altijd fijn. Gelukkig zijn er ook steeds meer mogelijkheden, bijvoorbeeld door rentemiddeling of een voortijdige wijziging aan jouw lopende producten. Lees meer...

Ik huur een woning
Huur je een woning of heb je jouw woning verkocht en overweeg je te gaan huren, dan wil je dat financieel goed geregeld hebben. Wil je al jouw financiële risico’s goed in kaart krijgen?

Lees meer…