Meer advies en coaching

Tijdens zijn werk als financieel adviseur bij één van de grootbanken in Nederland, is bij Maurice van der Meer het idee ontstaan voor Financieel Advieshuis. Het doel van de onderneming is het geven van begrijpelijk en onafhankelijk financieel advies aan natuurlijke personen. Niet ingewikkeld en vooral persoonlijk. Hierbij valt te denken aan hypotheekadvies voor consumenten die zich op de woningmarkt willen begeven of reeds een eigen woning bezitten en door wensen te stromen. Maar ook iemand die meer inzicht wil in zijn financiën, een oplossing zoekt en/of wenst te besparen op zijn maandlasten is van harte welkom.

Meer advies voor iedereen
Bij gedegen advies hoort integrale beoordeling waarbij het zaak is dat de lasten die daaruit voortvloeien ook op termijn betaalbaar blijven. Maurice zegt hierover: “Betaalbaar houden van maandlasten is niet alleen voor iemand met een hypotheek belangrijk. Huurders lopen namelijk dezelfde risico’s, alleen blijft die groep consumenten vaak sterk onderbelicht.” Hiermee doelt hij op de risico’s van overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, maar ook het inkomen na pensionering. Maurice vervolgt: ”Financieel advies is eigenlijk voor iedereen van belang, en misschien zelfs in veel gevallen wel een beetje noodzakelijk.”

Coach aan de zijlijn
De overheid stuurt steeds meer aan op zelfredzaamheid, en dat terwijl uit onderzoek is gebleken dat slechts een derde van de Nederlanders zich realiseert hoe zijn of haar pensioen er straks uitziet. Dit vindt Maurice een zorgelijke ontwikkeling: “De overheid vraagt consumenten steeds vaker om zelf de touwtjes in handen te nemen. Daarom denk ik dat voor consumenten extra uitleg en hulp bij persoonlijke financiën erg nuttig is, en dat hoeft niet duur te zijn.” Ondanks dat sommige financiële producten wellicht eenvoudiger zijn geworden, blijft enige vorm van ondersteuning daarbij gewoon belangrijk. Dat is dus waar Financieel Advieshuis voor staat: financieel advies met persoonlijke coaching vanaf de zijlijn.